Bine ai venit în lupta împotriva resemnării!

Punem în lumină comunitățile românești

care transmit că se poate.

#așaîncepe este un proiect independent care arată exemple că schimbarea cu impact este necesară, poate porni de oriunde și poate lua multe forme.

Incepe

Dacă vrei să creezi o comunitate, găsești aici interviuri de mentoring cu changemakers din domenii diverse: social, educație, sănatate, jurnalism și ecologie.

Contribuie

Dacă vrei să contribui la schimbare: poți găsi inspirație în poveștile de aici. Te poți alătura unei organizații a cărei misiune te inspiră. Poți pune umărul la a perpetua schimbarea.

Comunitati din mediul social
Comunitati din mediul social
Comunitati din mediul sanatate

Social

Educație

Sănătate

Jurnalism

Ecologie

Citește despre comunități…

De vorbă cu liderii de comunitate și creatorii de schimbare

Toate episoadele…

Cunoaștem cu toții povești despre nimic nu merge bine aici și dosare cu șină.

Platforma #așaîncepe vine să echilibreze balanța cu povești despre perseverență, decizii și curaj. Vorbim cu creatorii de schimbare despre ce e în mintea lor atunci când e greu și când ușile sunt închise.
Aflăm ce îi inspiră și ce îi hrănește.

Vă povestim și vă încurajăm să le urmăm împreună exemplul.

Ce poți face tu?

Inspiră-te

Privește, ascultă cu atenție și observă ce vibrează în tine! În ce fel observi că povestea lor este și despre tine? Cum ai putea crea și tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume?

Participă

Implică-te în organizațiile cu care rezonezi. Fă din misiunea lor foaia ta de drum! Donează în contul lor, oferă-te voluntar, educă, inspiră la rândul tău și dă mesajul mai departe!

Contribuie

Contribuie proiectului nostru: spune-ne povestea ta și ajută-ne să creștem colajul nostru de povești de la oamenii care « pun umărul ».

M-am alăturat proiectului Code Hero ca mentor, rolul meu fiind introducerea copilașilor interesați în lumea programării cu ajutorul unei platforme colorate, interactive și distractive. Scopul este stârnirea curiozității copiilor, încurajarea lor în explorarea creativă și susținerea lor în rezolvarea problemelor în mod iterativ. Voluntariatul returnează de 10 ori efortul depus, este ca un generator de emoții pozitive.

Eszter Szilágyi, voluntar/mentor la Cartea Daliei, programul Code Hero

Am înființat ONG-ul Tineri Ambițioși sub egida Școala de HR, care oferă acces gratuit la cursuri pasionaților de HR și dezvoltare a resursei umane. Dedic voluntariatului cam 60-80 de ore pe lună. Pentru mine, e un privilegiu să văd că oamenii vor să primească ce am de oferit.

Andra Pintican, fondator Școala de HR

Citește alte povești…

Primește jurnalul nostru de călătorie!

 

#asaincepe este o călătorie cu multe destinații. Dacă vrei să faci parte din călătorie și să ai acces la ce se întâmplă în spatele proiectului, abonează-te la newsletter. O dată pe lună primești ce e relevant în legătură cu acest proiect: noi interviuri, povești care merită spuse, o sursă de inspirație în inbox-ul tău.