Ep #15: Comunități online – 3 povești

Vorbim azi cu trei comunități în care am găsit, simultan: grijă pentru membri, un loc curat pe Internet și ideea de « autoritate generoasă ». Și ne uităm mai ales la componenta online a acestora.

Invitatele de azi sunt Adina Giurgea, fondatoarea comunității Părinți pe sârmă, Andreea Vîlcu, community manager Decât o Revistă și Iunieta Sandu, inițiatoarea comunității NO.MAD Talks.

Timeline-ul episodului:

Adina Giurgea – Părinți pe sârmă

Sunt conducătorul unui grup și am o responsabilitate față de oamenii care mă urmăresc, inclusiv față de cei pe care îi refuz.

2.00 Povestea începutului și a creșterii grupului
6.55 Reguli și autoritate în grup
8.00 Cum păstrează Adina entuziasmul
10.20 Activități din grupul Pârinți pe sârmă

Andreea Vîlcu – Decât o Revistă

Majoritatea obiectivelor personale sunt calitative … le pot măsura prin feedbackul primit în anumite conversații.

11.40 Orientați spre comunitate
13.45 Slack-ul DoR și canalul de prezentări
17.00 Provocările Andreei în gestionarea comunității
18.00 Obiective în activitățile din comunitate
19.30 Crearea unei experiențe – DoR Live

Iunieta Sandu – NO.MAD Talks

Nu mi-am dorit să fie un grup imens, mi-am dorit să crească organic, cu oameni care chiar apreciază că sunt aici, activi… Vreau să vadă în NO.MAD un sprijin.

20.20 Începuturile online ale comunității: Kind market
23.20 Grupul de Facebook NO.MAD Talks
25.45 Newsletter-ul NO.MAD Talks
27.25 Câteodata e copleșitor
28.50 Planul clar pentru eforturile din viitor

29.40 Concluzie

Ce au în comun cele trei povești de azi:

Ele se ghidează dupa valori ca grija și responsabilitatea față de membri, au știut să pivoteze din offline în online atunci când pandemia a schimbat planuri, se orientează după nevoile comunității și au o preocupare constantă pentru conversații relevante și cu adevărat ajutătoare.

**

Îți mulțumesc că ne-ai ascultat!

Dacă ți-a plăcut episodul, te încurajăm să îl dai mai departe prietenilor care sunt lideri de comunitate sau care vor să facă parte din locurile despre care am vorbit azi.

#așaîncepe este un ecosistem: este un podcast, un newsletter și o pagină de instagram. Intră la noi pe site și găsește-ți drumul către toate aceste resurse.

Sunt Cristi Schiopu, ne auzim data următoare!

Evenimentul DoR Live, programat pe viu pe 20 septembrie a fost înregistrat și redat pe YouTube. Decât o Revistă au creat o experiență inedită pentru comunitate, cu muzică, cu autenticitate, cu fundal sobru și povesti profunde. Și deși membrii nu au avut parte de interacțiunile de după spectacol, evenimentul a ajuns astfel la oameni către care nu putea ajunge, peste tot în Romania și în străinatate.

Share This