Ep #10: Autism Voice – Fundraising și servicii profesioniste în domeniul autismului

De vorbă cu Nicoleta Orlea – manager fundraising Autism Voice.

În episodul de azi ne uităm în direcția autismului, o direcție în care concepțiile și abordările se schimbă, din fericire, într-un ritm încurajant.

De ce e important să ne uităm în direcția autismului? Pentru că 1 din 54 de copiii este diagnosticat cu tulburări din spectrul autismului. Pentru că față de acum doar câțiva ani, lumea înțelege diferit autismul și, diagnosticat timpuriu și acompaniat cu terapie, el nu mai e o sentință la o viață în care ești marginalizat pentru că nu ești neuro-tipic.

Autism Voice este prima asociație de specialiști acreditați internațional înființată în România care a stabilit standardele de calitate și profesionalism în terapia copiilor
cu tulburări de spectru autist.

Misiunea Autism Voice este aceea de a sprijini, prin toate mijloacele și cunoștințele acumulate în anii de experiență, recuperarea și integrarea socială a copiilor cu autism și
tulburări de dezvoltare prin programe de diagnosticare precoce, evaluare și terapie pentru cei mici, de consiliere pentru părinți și cadre didactice si de formare a terapeutilor, precum si programe de integrare socială pentru copii și adolescenți.

Cel mai important aspect pentru noi este să putem oferi servicii gratuite familiilor care nu-și permit.

Nicoleta Orlea este Manager Fundraising la Autism Voice. S-a alăturat Asociației în 2016 ca să asigure comunicarea externă a organizației și strângerea de fonduri.

Aproape 60% din costuri le sustinem din fundraising.

Am vorbit cu Nicoleta despre fundraising, am vorbit despre autism în Romania acum față de acum 5 ani și am aruncat un ochi si în Norvegia.
Și am vorbit despre întreg ecosistemul din jurul organizatiei Autism Voice.

Nicoleta este mama unui copil cu autism, Remus. Ea vorbește de răbdare și perseverență pentru a îndeplini obiectivul pentru care ea strânge fonduri. Răbdare ca aceea a terapeutului sau a părintelui care continuă să fie prezent chiar și când rezultatele se lasă așteptate.

Te invităm să asculți ce are Nicoleta de spus despre Autism Voice, fundraising și atenția necesară acordată copiilor cu dizabilități în România.

Timeline-ul episodului

3.00 Despre începuturile și activitatea Autism Voice
8.00 Rolul Nicoletei și importanța strângerii de fonduri
10.57 Cum stăteau lucrurile acum 5 ani în România în legătură cu autismul
16.10 Comunitatea din jurul Autism Voice
21.00 Comparație cu ce există în străinătate în acompanierea persoanelor cu autism
24.09 Ce e de preferat între România și străinătate
26.40 Autism Voice – organizație matură

31.00 Fundraisingul

Nu e o disciplină pe care să o practici unilateral. … Cel mai mult îți trebuie acea dorință pentru a face banul pentru scopul lui final. De exemplu, mie îmi trebuie 260 mii de euro pentru centru, pentru mine se traduce în acea clădire cu tot ce conține și tot ce se va întâmpla prin prisma ei.

33.15 Importanța dezvoltării personale în ceea ce face Nicoleta
35.20 Cea mai mare provocare – obiectiv pentru Nicoleta

 

Îți mulțumesc că ne-ai ascultat! Continuăm să purtăm discuții cu activiști, educatori și jurnaliști independenți, pentru a crea profilul changemaker-ului român, iar dacă ți-a plăcut acest episod, te invit să îl dai mai departe cunoscuților tăi.

Spune-mi la ce alți lideri de comunitate ai vrea să ai acces prin acest podcast și voi face tot posibilul să stau de vorbă cu ei.

Share This