Ep #12: Andra Pintican – Școala de HR – A fi mai bine la job și cu sine

Andra Pintican este un profesionist în domeniul resurselor umane care după 10 ani de muncă intensă în organizații, a decis să fondeze, pe cont propriu, Școala de HR. Andra este o voce foarte puternică în comunitatea de profesioniști în HR, care militează pentru respectul individului, un standard de calitate la munca și un cuvânt de 6 litere pe care ea îl consideră cheie: omenie.

De ce nu am aduce ideea de strategie și în modul în care ne trăim viața, să ne setăm obiective de viață, să ne alegem meserii care să susțină aceste obiective de viață și să fie în concordanță cu identitatea noastră, nu să ne transformăm noi și să ne disecăm noi la nesfârșit ca să fit in some patterns.

Similar cu multe povești de care am mai vorbit aici, povestea ei începe cu o frustrare. Andra a identificat clar acel moment de picătura care a umplut un pahar. Pentru ea, a durat 30 de secunde și, practic, a fost momentul în care managerul ei o instruia să ignore aspectul «uman» din «resurse umane».

Datoria noastră este să încetăm să îi mai forțăm pe copiii noștri să creeze acest false self, o face societatea suficient. Noi, ca părinți trebuie să ne asigurăm că în momentul în care copilul nostru se întoarce acasă cu acea presiune socială, noi să îi aducem aminte că el deja are toate răspunsurile, că el e OK, că el e bine, și chiar dacă nu știe acum ce să facă, o să știe la momentul potrivit și să îi susținem sinele lui adevărat.

Te invităm să asculți ce are Andra de spus din poziția de People Advocate. Te încurajăm și să iei pauzele necesare pentru a lăsa să se depună toate ecourile stârnite de discuția din episod.

Timeline-ul episodului:

2.10 Cum a început transformarea Andrei în ceea ce este acum

6.05 Ce lipsea din poziția pe care o avea

9.20 Cum simte Andra că are acum impact

14.00 Care sunt marile lipsuri din educația formală de resurse umane

16.20 Încotro se îndreapta Școala de HR

18.00 Proiectele în care Andra e implicată

19.00 Din perspectiva de părinte

23.40 Cine trebuie să citească și să audă ce are ea de spus

27.20 Exemplu de impact pe care îl aduce o comunitate

30.00 Durata pentru ca impactul să aibă loc

33.40 Echipa Andrei

37.40 Feedbackul că măsura a impactului și ce fel de reacții primește

40.40 Mesajul Andrei despre contribuția personală pe care o putem face fiecare

Vă rog să mă iertați dar, nea Covid, îți multumesc tare mult că i-ai făcut pe toți să se prindă de poantă. Și multă, extrem de multă lume a înțeles că alergam după lucruri false. Și că e momentul să ne uităm înăuntru, cât mai mulți dintre noi, și să învățăm să ne uităm și la cel din fața noastră înăuntrul lui, nu doar la suprafață.

Andra a creat și un workbook de dezvoltare profesională și personală care se numește Monday.

Recent, a creat și un manifest al standardelor de muncă. Ea crede că “românii merită o relație sănătoasă cu munca lor”. Aici ai un link către formularul prin care poți accesa și tu, gratuit, acest manifest.

Îți mulțumesc că ne-ai ascultat! Continuăm să purtăm discuții cu activiști, educatori și jurnaliști independenți, pentru a crea profilul changemaker-ului român, iar dacă ți-a plăcut acest episod, te invit să îl dai mai departe cunoscuților tăi.

Spune-mi la ce alți lideri de comunitate ai vrea să ai acces prin acest podcast și vom face tot posibilul să stăm de vorbă cu ei.

Share This