Ep #4: Despre convingere, determinare și voluntariat masiv

De vorbă cu Anamaria Hâncu, co-inițiator Let’s Do It, Romania!

Let’s Do It România! este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. În 2009, o mână de voluntari şi-au propus să curețe România într-o singură zi. România este cea de-a 4-a ţară din comunitatea Let’s Do It, World!, care a avut curajul să organizeze o astfel de acţiune şi este şi astăzi o referinţă pentru alte ţări de pe întreagă planetă.

În perioada 2010-2019, voluntarii LDIR au reuşit să strângă peste 2.850.000 de saci de deşeuri, reprezentând 22.700 de tone. Din 2010 şi până astăzi, peste 12.000.000 de ore de voluntariat au fost dedicate proiectului. Dintre voluntarii care au participat la Ziua de Curăţenie Naţională, 850.000 au fost elevi. La nivel naţional, peste 2.600 de voluntari au făcut parte din echipa de organizare, fiind implicate toate judeţele din România.

Anamaria Hâncu este Co-inițiator, Board Member, Communication Consultant & Doer al Let’s Do It, Romania!

Avea 22 de ani, când, în 2010, a convins 200 000 de oameni să facă din România o țară mai curată. Când nu strânge oameni să facă împreună curățenie în România, este Communication Manager INNA, Antonia, Carla’s Dreams.

Primul lucru care s-a schimbat profund a fost convingerea că se poate să intervii acolo unde consideri că există o problemă.

1.25 : Despre optimism, realism și atitudinea de a vrea să schimbi ceva
3.45 : Despre atitudinea de la începuturile proiectului

Curiozitatea și lipsa de cunoaștere… am fost suficient de nebuni încât să zicem “da” … Fiecare a fost mânat de alte lucruri, dar numitorul comun era schimbarea.

7.40 : Sursa de inspirație
8.10 : Reacțiile celor care urmăresc proiectul și nu reușesc să participe
9.20 : Schimbările resimțite de Anamaria la nivel personal, de la începutul proiectului

Când mergem la curățenie, noi tratăm un efect, nu ajungem la cauză, suntem conștienti de asta, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să facem nimic.

16.05 : Inspirația în oamenii care schimbă lucruri în jur
19.35 : Joc de rol, mentorat
22.10 : Focusul din prezent al echipei Let’s Do It, Romania!
23.05 : Dragostea pentru Brăila
24.00 : Despre ce e de fapt Let’s Do It, Romania!

Let’s Do It nu este despre a face curățenie… Let’s Do It este un îndemn la a schimba. Apucă-te și fă-o!


Sprijină și tu misiunea Let’s Do It, Romania! Află de aici cum poți organiza o acțiune de ecologizare și de aici cum poți susține LDIR printr-o donație/sponsorizare.

Îți mulțumesc că ne-ai ascultat!

Sper că ți-ai luat din acest episod exact ce-ai avut nevoie. Cuvintele mele de check-out în urma discuției cu Anamaria Hâncu sunt: convingere și determinare.

Dacă ți-a plăcut acest episod, te invit să îl dai mai departe cunoscuților tăi. Spune-mi la ce alți lideri de comunitate ai vrea să ai acces prin acest podcast și voi face tot posibilul să stau de vorbă cu ei.

This American Life

Let’s Do It, Romania!

de Anca Vâncu

La 10 ani de la înființarea Let’s Do It, Romania! de către un grup de tineri care s-au lăsat inspirați de un exemplu din Estonia, Anca Vâncu a scris povestea LDIR. E povestea unor tineri care au vrut să mobilizeze o masă mare de oameni pentru un scop pragmatic, pentru o zi.

Cartea documentează și prezintă cea mai mare campanie de voluntariat din țară, Let’s Do It, Romania!, vorbind despre mobilizarea românilor, despre pregătirea proiectului și despre rezultatele celor zece ani de activitate.

Share This